Veterinární diety pro kočky - konzervy

Veterinární diety pro kočky jsou speciálně vytvořená krmiva, která se používají k léčbě nemocí, jejich prevenci a zlepšení zdraví koček. Existuje mnoho typů veterinárních diet, které jsou navrženy tak, aby vyhovovaly konkrétním zdravotním potřebám kočky.

Zobrazit více arrow_drop_down

Doporučení:

Pokud si objednáte veterinární granule nebo konzervy, potvrzujete tím, že vaše kočka byla vyšetřena veterinárním lékařem a že veterinární lékař na základě diagnózy doporučil použití vámi vybraného krmiva. Nezapomeňte konzultovat stav své kočky a doporučené krmivo s veterinárním lékařem alespoň jednou za 6 měsíců. Pokud se stav vaší kočky během užívání krmiva změní, vyhledejte pomoc veterinárního lékaře.

 

 

V případě veterinárních diet je doporučeno nekombinovat běžné krmivo s veterinární dietou. Minimalizujete tak její účinky. Zde je přehled některých z nejčastějších typů veterinárních diet pro kočky:

 

  • Diety pro léčbu obezity: Obezita je častým problémem u koček a může vést k různým zdravotním problémům. Diety určené k redukci hmotnosti kočky jsou vytvořeny tak, aby obsahovaly nižší množství kalorií a tuků, ale dostatečné množství esenciálních živin pro udržení zdraví kočky.
  • Diety pro léčbu alergií: Některé kočky mohou trpět alergiemi na určité složky stravy, které jim způsobují zažívací potíže nebo kožní reakce. Diety při alergiích neobsahují potenciální alergeny a zabezpečují hypoalergenní zdroje bílkovin a uhlohydrátů.

  • Diety pro léčbu onemocnění močového systému: Kočky mohou trpět různými onemocněními močového traktu, včetně tvorby močových kamenů a infekcí. Diety navržené k léčbě těchto onemocnění se zaměřují na optimalizaci pH moči, zvýšení hydratace a snižování složek, které přispívají k tvorbě kamenů.

  • Diety pro léčbu onemocnění ledvin: Onemocnění ledvin je běžným problémem u starších koček. Diety pro kočky s onemocněním ledvin mají omezený obsah bílkovin a fosforu, čímž ledviny nezatěžují. Zároveň obsahují přísady, které pomáhají podporovat funkci ledvin a minimalizovat další poškození.

  • Diety pro léčbu jaterních onemocnění: Kočky s jaterním onemocněním potřebují speciální stravu, která je lehce stravitelná a obsahuje nízký obsah proteinů a tuků. Diety pro tyto kočky mají složení, které snižuje zatížení jater a podporuje jejich regeneraci.

 

Kromě výše uvedených kategorií existuje mnoho dalších veterinárních diet pro kočky, které jsou zaměřeny na specifické potřeby a jejich zdravotní stav. Je důležité, aby veterinární lékař vyhodnotil zdravotní stav kočky a předepsal příslušnou dietu, která zajistí správnou výživu a podpoří její zdraví a pohodu.

sync
Načítání produktů ...